Зошто секстингот не е добра идеја?

Објавено на 26.11.2015 во НовостиЗошто секстингот не е добра идеја?

Секстингот, односно размената на провокативни фотографии и безобразните четови не се толку добра идеја. Само еден непромислен потег може да ве доведе до низа проблеми. Еве зошто секстингот не е добра идеја.

После “send” веќе нема враќање назад. Бидете сигурни дека тоа ќе биде објавено на интернет. Ако непримерна содржина излезе од вашиот мобилен телефон на друг уред, веднаш ќе се прошири насекаде низ јавноста и штетата врз вашиот углед ќе биде непроценлива. 

Ако во иднина барате работа, работодавците најверојатно детално ќе ве проверат пред да ве вработат. Бидете сигурни дека нема да вработи некој со нарушен углед. Обрнете внимание на овие нешта и оставете ги страстите само за во постела. 

Автор: Aleksandar Stankov