Huawei го збогати софтверскиот екосистем со новиот оперативен систем HarmonyOS

Објавено на 10.08.2019 во НовостиHuawei го збогати софтверскиот екосистем со новиот оперативен систем HarmonyOS

„Влегуваме во ера кога луѓето очекуваат холистичко интелигентно искуство кај сите уреди и сценарија. За да го поддржиме ова, сметавме дека е важно да имаме оперативен систем со подобрени способности за вкрстена платформа. Ни требаше оперативен систем кој ги поддржува сите сценарија, кои можат да се користат во широк спектар на уреди и платформи, и кои можат да ја задоволат побарувачката на потрошувачите за ниска латентност и силна безбедност, изјави Ричард Ју, извршниот директор на Huawei.

HarmonyOS е различен од Android и iOS, тој е базиран на микрокернел што овозможува непречено искуство во секакви сценарија, со безбедна архитектура за постојана и непрекината работа на уредот, објаснува шефот на Huawei. 

 
Најнови телефони
 
 


{}