Apple со ултра високи награди за „хакери“ што ќе откријат недостатоци

Објавено на 12.08.2019 во НовостиApple со ултра високи награди за „хакери“ што ќе откријат недостатоци

Apple го зголеми износот за тие што ќе откријат слабости во софтверот - 1 милион долари. Apple претходно даваше 200.000 долари, за сега да ја зголеми сумата на 1 милион.

Програмата на компанијата цели кон сите потенцијални надворешни соработници, а не само селектираните кандидати лично од Apple. Поради тоа што бизнисот со лични податоци станува се поголем кај хакерите на црниот пазар, компанијата го зголеми износот повеќекратно со цел да изгради стабилен и непробоен софтвер.