iOS 13 направи проблем со процесорот кај постарите iPhone-и

Објавено на 24.09.2019 во НовостиiOS 13 направи проблем со процесорот кај постарите iPhone-и

iOS 13 наскоро се очекува да биде достапен и за постарите iPhone телефони. Досега го имаше само за новата iPhone 11 серија. 

Проблемите за Apple веќе ги има со новиот софтвер, затоа што ги им прави проблем со забавување на процесорите произведени во 2017 година.  Проблемот излегол оти компанијата се обидела да направи помалку да се трошат батериите на постарите смартфони.

Сега корисниците имаат избор, дали сакаат побавен процесор или подолготрајна батерија. 

Автор: Aleksandar Stankov