Huawei сака да ги придобие европските развојни програмери

Објавено на 08.11.2019 во НовостиHuawei сака да ги придобие европските развојни програмери

Huawei се појави на технолошкиот самит во Лисабон оваа недела за да ги привлече програмерите за развој на апликации, кои ќе може да се користат на неговата платформа. Сето тоа е со цел да се спротивстави на американската конкуренција.

„Сакаме развојните програмери да не се чувствуваат исклучени и да не мислат дека пречките за пристап кон нашата развојна програма се преголеми“, изјавил Џервис Су, претседателот во одделот за мобилни услуги на Huawei.

Моменталниот претставник од управата на Huawei, Гуо Пинг, имал чест да зборува во понеделник на самото отварање на овогодинешниот Web Summit, на кој штандот на компанијата од Шенжен доминирал во изложбените павиљони. Веднаш преминувајќи на конкретните прашања, неговите стручни екипи исцрпно ги претставиле своите понуди на работилница наменета за триста програмери за апликации на смартфони, која траела цело попладне и завршила со вечера.