Apple почна со подготовки за новата генерација на iPhone, ќе ги претстави во 2020

Објавено на 29.11.2019 во НовостиApple почна со подготовки за новата генерација на iPhone, ќе ги претстави во 2020

Apple веќе почна со спремањето за следната генерација на iPhone, која ќе донесе големи промени во споредба со моделите претставни оваа и минатата година. Веќе почнале нарачките за iPhone 12, следните три модели доаѓаат со 5.4, 6.1 и 6.7 инчен дисплеј.

Сите три модели ќе бидат со OLED екрани, кои ќе ги користат од Samsung и LG. Само SE2 моделот кон средината на годината може да го очекуваме со LCD екран, кој ќе се базира на iPhone 8. Од 12 генерација на iPhone се очекува класична хардверска надградба, подобрени 3D камери и 5G технологија само кај iPhone 12 Pro Max.

 
Најнови телефони
 
 


{}