Унгарија го казни Фејсбук со 4 милиони долари поради „бесплатни услуги“

Објавено на 09.12.2019 во НовостиУнгарија го казни Фејсбук со 4 милиони долари поради „бесплатни услуги“

Фејсбук доби пресуда од Унгарија со неверојатно висока казна од 4 милиони долари, или 1,2 милијарди форинти, поради тоа што ги рекламирал своите сервиси како бесплатни, но сепак на крај земал пари од корисниците. Се разбира, парите се индиректно земени од корисниците, затоа што Фејсбук заработувал од нивните лични податоци и активностите.

Унгарската агенција за заштита на конкуренција му наложи на Фејсбук да плати казна што е историски највисока казна во историјата на државата. 

 
Најнови телефони
 
 


{}