Европскиот суд му се заканува на Google дека е време да плати!

Објавено на 15.02.2020 во НовостиЕвропскиот суд му се заканува на Google дека е време да плати!

„Застанавте на полето `одете во затвор`, но нема да можете да продолжите до целта“, се зборовите на судијата Колм Мак, кој му се закани на Google во текот на сослушувањето за жалбата на Google на европската казна тешка 2,4 милијарди евра.

Судијата рекол дека е многу јасно дека Google се промовирал себеси, а ги угнетувал другите. Имено, неодамна, интернет советниците за патување, Expedia и Tripadvisor, приложија приговор поради вакво однесување на Google. Судијата затоа вели дека 2,4 милијарди евра се мали пари за Google, кој пак ги оспорува дека е непоштено казнување.

 
Најнови телефони
 
 


{}