Кинезите го богатат Apple

Објавено на 21.04.2016 во Новости



Кинезите го богатат Apple

Кина прерасна во втор пазар по вредност, веднаш зад САД, со годишен обрт во App Store на Apple вреден стотина милиони долари и успеаа да ги надминат јапонците кои сега се на третото место според потрошувачка за апликации и игри за iPhone и iPad. 

Растот се должи не толку на огромниот број на продадени смартфони и уреди, туку фактот што Apple секогаш го завзема премиум сегментот на купувачи кои имаат доволно длабок џеб да плаќаат за апликации, мултимедијални содржини и мобилни трансакции. 

Овој тренд во Кина се очекува да се зголемува и еден ден сигурно ќе ги надминат американците во трошењето што секако многу му се допаѓа на Apple кој се богати. 
 





 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}