Instagram се вклучи во КОВИД-19 напорите - На видео чат до 50 луѓе

Објавено на 22.05.2020 во НовостиInstagram се вклучи во КОВИД-19 напорите - На видео чат до 50 луѓе

Instagram е најновата социјална мрежа која ги зголемува капацитетите со цел да одговори на напорите за справување со КОВИД-19 пандемијата преку подобри услуги за корисниците. 

Во време на физичка дистанца и работа од дома, Instagram ја воведува можноста за воспоставување на видео разговор на кој може да учествуваат до 50 корисници, односно речиси идентично како и кај неодамна претставените функции на Facebook Messenger Room. 

Покрај тоа што Instagram создава нови услуги во време на пандемија, сосема јасно е дека Facebook како компанија под чија капа е оваа социјална мрежа, ја продолжува битката и со новиот конкурент Zoom кој се стекна со огромен успех во изминатиот период на полето на видео разговорите.