Opera е поштедлива од Edge - нови резултати

Објавено на 27.06.2016 во НовостиOpera е поштедлива од Edge - нови резултати

Microsoft објави дека нивниот Edge веб-прелистувач е најдобар избор ако сакате да ја зачувате батеријата на вашиот лаптоп. Според нив Opera го зазема второто место, на трето место е Mozilla Firefox, и на четврто место Google Chrome. 

Екипата што стои зад Opera се потрудила да направи мерења со кои докажуваат дека веб-прелистувачот троши помалку батерија од Microsoft Edge. Погледнете го видеото 
Opera Battery Saver, што екипата го објавила. Батеријата на лаптопот со Operа траела 3 часа и 55 минути, а со Microsoft Edge 3 часа и 12 минути. Со Chrome батеријата траела 2 часа и 54 минути. 

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}