HTC бележи мал, но надежен раст

Објавено на 03.08.2016 во НовостиHTC бележи мал, но надежен раст

HTC ги објави првите финансиски резултати за последниот квартал кои се многу позитивни со раст на прометот од 27% или квантитативно вреднувано 596 милиони долари, но иако напредокот е надежен сепак тоа е малку за да се прогласи успех. 

Ова најмногу се должи на зголемениот интерес за HTC 10 кој за разлика од двата претходника доби многу подобри оценки за функционалноста покрај самиот дизајн кој секогаш е беспрекорен. За дополнителен раст на прометот HTC ќе се обиде да ја прошири продажната мрежа за HTC Re виртуелните очила за кои постои голем почетен интерес.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}