iOS 10 надградбата не помина како што треба!?

Објавено на 14.09.2016 во iOsiOS 10 надградбата не помина како што треба!?

Штотуку лансираната надградба за iOS 10 не тргна како што треба вчера попладнето. Многу корисници на социјалните мрежи се жалат дека не можат да да извршат надградба со нивните iPhone и iPad уреди, поради проблеми со инсталирањето.

За некои процесот завршува така што уредот бара да го приклучат iOS уредот на компјутер за да направат целосен restore на оперативниот систем. Портпаролот на Apple изјави: „Имаме мал проблем со процесот за надградба на софтверот, кај мал број на корисници во првиот час од инсталирањето. Проблемот беше брзо решен и им се извинуваме на тие корисници“. 

Имавте ли вие проблем со инсталирањето на iOS 10 и дали е се во ред во моментот?

 
Најнови телефони
 
  • Motion
  • Aurora
  • Keyone
  • DTEK60
  • DTEK50
  • Xperia L2
  • Xperia XA2 Ultra
  • Xperia XA2
  • U11 Eyes
  • U11 Plus
 


{}