Стартува рекламирањето во Apple App Store

Објавено на 01.10.2016 во НовостиСтартува рекламирањето во Apple App Store

Apple најави дека ќе стартува новата програма за рекламирање на апликации и игри во самата база на App Store со приказ на спонзорирани пораки на насловната страна. На овој начин Apple смета дека програмерите и студијата полесно ќе ги пласираат своите сервиси и услуги до корисниците, а тие пак би добиле поквалитетен избор. 

Од друга страна постојат и грижи дека независните програмери како и студијата кои не заработуваат огромен профит ќе немаат пари за да ги рекламираат своите апликации, а можеби токму нивната ќе заслужува поголемо внимание кое нема да го добие.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}