iOS 10 е многу поскап за пробивање отколку Android

Објавено на 04.10.2016 во iOsiOS 10 е многу поскап за пробивање отколку Android

Секое ново издание на мобилните носи нови предизвици, затоа компанијата Zerodium објавила колку чини за да пробиете iOS, а колку Android оперативен систем. Првиот е многу тешко да се пробие, додека вториот е многу потежок, што кажува дека софтверот на Apple е многу повеќе усовршен и безбеден. 

Оној што же успее да го пробие Apple iOS 10, со "zero-day jailbreak" метода, ќе добие награда од милион и половина американски долари, додека за Android 7.0 износот е 200 илјади американски долари. Се работи за истата задача, со што треба да се одработи "Remote Jailbreak", со цел да се спреми наведената цифра. Од Zerodium велат дека на овој начин сакаат да ги поттикнат хакерите и сите останати за да ги тестираат своите способности. Сите награди што следуваат за пронајдени безбедносни пропусти може да ги дознаете на овој линк.

Автор: Ljupco Aleksovski
 
Најнови телефони
 
  • Motion
  • Aurora
  • Keyone
  • DTEK60
  • DTEK50
  • Xperia L2
  • Xperia XA2 Ultra
  • Xperia XA2
  • U11 Eyes
  • U11 Plus
 


{}