Google Pixel телефоните имаат највисока оценка за камера!

Објавено на 05.10.2016 во НовостиGoogle Pixel телефоните имаат највисока оценка за камера!

Камерата е сегментот што корисниците најмногу го ценат кога купуваат нов телефон. Камерите денес се толку квалитетни, што може речиси да ги заменат и класичните дигитални камери. На DXoMark веб страницата го оценуваат квалитетот на фото апаратите и камерите на мобилните уреди, па така HTC 10 досега имаше највисока оценка 88.

Кога екипата ги тестираше новите телефони на Google Pixel и Pixel XL, тие добија највисока оценка во историјата - 89. Добрата оценка се заради квалитетните слики со големата количина на детали и ниско ниво на шум, без разлика на осветлувањето за време на фотографирањето. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}