Meerkat е повлечена од App Store - Houseparty настапува на сцена

Објавено на 05.10.2016 во НовостиMeerkat е повлечена од App Store - Houseparty настапува на сцена

Најновите трендови во технолошката индустрија се апликациите за пренос на видео во живо преку мобилен телефон. Првата апликација за live video streaming беше Meerkat, која веднаш се издигна на пазарот. Кога Meerkat почна да расте, се појави и апликацијата Periscope, која ја презема Twitter и набрзо корисниците преминаа од Meerkat во Periscope. 

На пазарот влезе и Facebook со своите милијарда и неколку стотици корисници, при што Facebook Live стана многу полесна варијанта за стримање на видео во живо. Така компанијата Life On Air, која што стои зад Meerkat, ја повлекува апликацијата од Apple App Store, со тоа што продолжува со развој на новата апликација Houseparty за групни видео чатови до 8 корисници најмногу, која веќе има речиси милион корисници. 

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • iPad 9.7 (2017)
  • Gear S
  • Gear S2 3G
  • Gear S2 classic 3G
  • Galaxy Tab S2 9.7
  • Galaxy Tab S2 8.0
  • Galaxy Tab 4 10.1 (2015)
  • Galaxy Tab E 9.6
  • Galaxy Tab 3 V
  • Galaxy Tab A 9.7 & S Pen
 


{}