iOS 10.1: Веднаш надградете го вашиот iPhone!

Објавено на 28.10.2016 во iOsiOS 10.1: Веднаш надградете го вашиот iPhone!

Apple потврди дека решава проблем за најновата верзија на софтверот iOS 10.1, за кој хакерите откриле лесен начин за преземање на контрола над телефонот. Името на „проблемот“ е „CoreGraphic bug“, кој бил откриен од Марко Граси, експерт за безбедност. 

CoreGraphic багот им овозможил на хакерите да направат “jpeg” фајл, кој го користи проблемот со меморијата. Apple потврди дека проблемот е решен со iOS 10.1, кој е достапен за iPhone 5 и новите модели, iPod touch од шестата генерација и поновите. 

Експертите ги предупредуваат iOS корисниците веднаш да го ажурираат својот iPhone, iPad или iPod со најновата верзија на iOS. 

 
Најнови телефони
 
  • Motion
  • Aurora
  • Keyone
  • DTEK60
  • DTEK50
  • Xperia L2
  • Xperia XA2 Ultra
  • Xperia XA2
  • U11 Eyes
  • U11 Plus
 


{}