Енормно зголемен интересот за омилената апликација на Сноуден

Објавено на 24.11.2016 во НовостиЕнормно зголемен интересот за омилената апликација на Сноуден

Viber и Facebook воведоа end-to-end енкрипција за безбедност на личните податоци на корисниците, но сепак се зборува дека не се толку сигурни колку новата чет апликација Signal Private Messenger. Креаторите на апликацијата тврдат дека ова е најбезбедна апликација од сите што постојат, а во тоа корисниците можат и да се уверат.

Преземањето на Signal Private Messenger апликацијата од Google Play и App Store пораснало за 400% после американските претседателски избори, на кои победи Доналд Трамп. Растот на интересот за апликацијата се должи на тоа што Едвард Сноуден, поранешниот вработен во американската ЦИА и НСА ја пофали, но појавата со зголемениот интерес после изборите е најинтригантна. 

Автор: Ljupco Aleksovski
 
Најнови телефони
 
  • iPad 9.7 (2017)
  • Gear S
  • Gear S2 3G
  • Gear S2 classic 3G
  • Galaxy Tab S2 9.7
  • Galaxy Tab S2 8.0
  • Galaxy Tab 4 10.1 (2015)
  • Galaxy Tab E 9.6
  • Galaxy Tab 3 V
  • Galaxy Tab A 9.7 & S Pen
 


{}