Google го претстави Android Things, новиот OS за IoT

Објавено на 15.12.2016 во AndroidGoogle го претстави Android Things, новиот OS за IoT

Internet of Things (IoT) е се повеќе атрактивен за производителите на уреди, но и решение за апликации. Android Things е нов оперативен систем наменет смао за IoT платформата и девелоперите што се занимаваат со тоа. Се работи за модифицирана верзија на Android, која е всушност комбинација од Brillo OS (кој Google прво го користеше за IoT) и развојните алатки како што се Android Studio, Android SDK, GooglePlay сервисот, GoogleCloud и други услуги.

Сето тоа го опфаќа сега Android Things, кога станува збор за уреди од ваква напредна технологија. Android Things е моментално во Developer Preview развојна фаза, наменета за професионалци. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}