iOS 10.2 ја зашемети батеријата на iPhone

Објавено на 24.12.2016 во iOsiOS 10.2 ја зашемети батеријата на iPhone

Apple имаше намера да реши проблеми со iOS 10.2 надградбата, но направи уште полошо, затоа што батериите се надвор од контрола при полнењето. Новонастанатиот проблем е присутен кај iPhone 6s и некои други модели. 

Телефоните со новата надградба на iOS се исклучуваат кога батеријата е на 30%, вракајќи се на 1% капацитет. Ако го приклучите на полначот, iPhone повторно се враќа во нормала и почнува да се полни. Корисниците поради тоа ја враќаат старата верзија на iOS 10.1. Имате ли вие ваков проблем?

 
Најнови телефони
 
  • Motion
  • Aurora
  • Keyone
  • DTEK60
  • DTEK50
  • Xperia L2
  • Xperia XA2 Ultra
  • Xperia XA2
  • U11 Eyes
  • U11 Plus
 


{}