Windows XP и Vista ќе станат ранливи со Mozzila Firefox

Објавено на 29.12.2016 во WindowsWindows XP и Vista ќе станат ранливи со Mozzila Firefox

Mozilla Firefox од септември 2017 година нема веќе да функционира на компјутери со Windows XP и Vista оперативните системи. Денес овој пребарувач функционира со компјутери што се постари и од 10 години, но и Firefox има свој лимит. 

Mozilla од март 2017 година ќе почне да ги префрла корисниците на стари софтвери во специјална верзија со која ги ограничува новите опции и функции. Меѓутоа, во септември 2017 година, Mozilla официјално престанува со објавување на безбедносни надградби за Firefox на XP и Vista уредите. Што значи тоа? Mozilla Firefox нема да престане да функционира на ваквите компјутери, но софтверот ќе стане ранлив и корисниците нема да ги добиваат новите опции.

Автор: Ljupco Aleksovski
 
Најнови телефони
 
  • Mate 10 Pro
  • G6
  • 3310 (2017) 3G
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 3
  • 2
  • 105 (2017)
 


{}