YouTube воведе 2K HD резолуција и за помалиот iPhone

Објавено на 11.01.2017 во iOsYouTube воведе 2K HD резолуција и за помалиот iPhone

Google ги израдува корисниците на помалите iPhone модели кои имаат 4.7 инчен екран со тоа што видеата на YouTube сега ќе може да ги гледаат со зголемена 2K HD резолуција со 1440p, за разлика од претходно кога беа заглавени со само 1080p. 

Исто така подобрување има и кај 4 инчните iPhone смартфони, па така од 720 пиксели сега има скок до Full HD резолуција. 

Новата верзија на YouTube за iOs веќе е достапна за iPhone корисниците и доколку немате автоматски надградби ќе може да ја преземете од App Store
 

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}