Идните iPhone-и без лозинки, со технологија за препознавање на лице?!

Објавено на 23.01.2017 во НовостиИдните iPhone-и без лозинки, со технологија за препознавање на лице?!

Аналитичарот од KGI Securities, Минг-Чи Куо, Apple ќе се посвети на безбедноста за новите модели, односно за безбеден начин за отклучување на телефонот, купувањето преку App Store и слично. Новите модели на iPhone и iPad би можеле да добијат екран што ќе се простира од раб до раб и нов сензор за отклучување на телефонот директно вграден во екранот, а не како досега во Home копчето.

Куо вели дека Apple нема да ја усовршува повеќе оваа технологија кај наредните iPhone модели, туку во иднина ќе се фокусира на технологија за препознавање на лицето на корисникот. Наместо внесување на лозинка или притискање со прстот на Home копчето, телефонот автоматски ќе го отклучи телефонот кога ќе го препознае лицето на сопственикот.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}