iOS 11 ќе избрише 200.000 апликации од App Store

Објавено на 16.03.2017 во iOsiOS 11 ќе избрише 200.000 апликации од App Store

Со најновиот мобилен оперативен систем на Apple ќе се избришаат 187.000 апликации од App Store, што значи дека вкупнот 8% од апликациите во онлајн продавницата ќе бидат избришани. Ова е последица на тоа што сите 32-bit апликации нема да бидат компатибилни со iOS 11. 

Колку да појасниме, новите 64-bit процесори за прв пат беа вградени во iPhone 5s. Се уште ништо не е сигурно додека конечно не дојде единаеската на WWDC настанот во јуни. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}