Google работи на новиот оперативен систем Fuchsia

Објавено на 11.05.2017 во AndroidGoogle работи на новиот оперативен систем Fuchsia

Корисникот Kyle Bradshaw на YouTube објави видео од потенцијално новиот оперативен систем на Google. Fuchsia е името на новиот оперативен систем, кој за разлика од Android и Chrome, базирани на Linux, Fuchsia е креиран на новиот Google кернел Magenta.

Fuchsia беше за прв пат откриен пред јавноста во август 2016 година, чиј дизајн многу потсетува на Google Now. За жал, се уште немаме информации што планира Google да направи со него и кога официјално ќе го објави. Постои можност само да го замени стариот, добар Android.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}