Google открива дека ќе има голем проблем со Android до летото

Објавено на 12.05.2017 во AndroidGoogle открива дека ќе има голем проблем со Android до летото

Речиси 50% од Android корисниците се во опасност поради голем пропуст во софтверот, откриваат аналитичарите. Багот им овозможува на хакерите да крадат фотографии, лозинки и информации за банкарските сметки од телефоните, па така на милиони Android корисници им се заканува опасност од закана и уцена.

Хакерите може ако сакаат и да го заклучат екранот на скапите Android телефони и да бараат откуп од сопствениците за да го отклучат. Google соопшти дека работи на овој голем проблем, кој ќе може да го совлада дури до летово. Корисниците се советуваат да не инсталираат никакви непроверени апликации се додека не се поправи проблемот.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}