Android Go и YouTube Go во иднина за евтините телефони

Објавено на 20.05.2017 во AndroidAndroid Go и YouTube Go во иднина за евтините телефони

Android Go ќе биде нов софтвер, наменет за евтини телефони со слаби перформанси. За да не ги терети Google слабите телефони со нови оперативни системи, ќе креира нова верзија на Android, што ќе биде „полесна за варење“ на слабите хардвери.

Android Go ќе функционира без мана кај мобилни уреди со помалку од 1GB RAM меморија, што е импресивно. Ќе има и YouTube Go верзија за оние корисници што немаат многу интернет сообраќај на располагање, кој ќе може да одбере со бавно лоадирање на видеото. Се уште немаме информации кога ќе биде лансирана лајт верзијата на Android. 

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}