За грешка во Android може да добиете до 200.000 долари

Објавено на 07.06.2017 во AndroidЗа грешка во Android може да добиете до 200.000 долари

Google ја отвори сезоната за лов на безбедносни дупки, откако беше објавено дека малверот Judy зарази над 36,5 милиони Android уреди. Google започна пред две години со програмата за награда, која тогаш изнесуваше само 50 илјади долари.

Тој што ќе открие пропуст во TrustZone (технологија поврзана со чипови, која безбедува биометриските податоци и наредбите за движење на уредот, да бидат обработени безбедно) или VerifiedBoots (софтверски дел што обезбедува оперативниот систем да биде онаков каков што производителот го инсталирал), станува добитник на 200.000 долари.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}