Алгоритам за препознавање на лажни профили тестиран на PornHub

Објавено на 08.06.2017 во НовостиАлгоритам за препознавање на лажни профили тестиран на PornHub

Научници од универзитети развиле алгоритам за препознавање на лажни профили на интернет. Со ова се ставаат добри темели за развој на алатки, со кои едноставно ќе може да се означуваат корисниците што се кријат за таквите лажни профили на социјалните мрежи.

Таквите профили ги злоупотребуваат гласовите за наградни игри или за некој друг вид на измама, за игри, за провоцирање и говор на омраза, итн. Во иднина новиот алгоритам ќе ги препознава таквите лица и ќе ги блокира за сите интернет сервиси. Алгоритмот е тестиран на порнографската страница PornHub, со анализа на податоци од 5.000 регистрирани и верифицирани корисници на страницата.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}