Microsoft: Можни се нови, опасни сајбер напади!

Објавено на 15.06.2017 во НовостиMicrosoft: Можни се нови, опасни сајбер напади!

Со цел да спречи нови напади од WannaCry ransomware, Microsoft претходно објави безбедносна закрпа за Windows. Новиот вирус буквално предизвика сајбер паника во цел свет. Компанијата на Бил Гејтс сега предупредува дека моментално постои „зголемен ризик од декструктивни сајбер напади“, предупредувајќи дека зад нив би можеле да стојат и цели држави. 

Се уште нема никакви конкретни информации од Microsoft, а безбедносната надградба важи за новите Windows верзии и старите Windows XP и Windows Server 2003. Ова не е причина за паника, туку една добра превентива, со цел да се заштитите како корисници. 

Автор: Ljupco Aleksovski


Прочитајте повеќе:


 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}