Firefox Focus: Нов мобилен прелистувач ќе ги блокира рекламите

Објавено на 22.06.2017 во НовостиFirefox Focus: Нов мобилен прелистувач ќе ги блокира рекламите

Mozilla Firefox објави нов интернет прелистувач за Android. Новиот Focus прелистувач се фокусира на безбедноста на корисникот, кој содржи и софтвер за блокирање на реклами. Откако WikiLeaks откри на кој начин NSA ги шпионира луѓето, потребата од безбедност на корисниците на интернет е поголема.

„Нашите корисници активно се обидуваат да ги заштитат личните податоци и да зачуваат некој мегабајт податоци за пренос“, изјавила Барбара Бермс, менаџер на производи во Firefox Mobile.

Firefox Focus ги блокира рекламите кога ќе се инсталира, овозможувајќи беспрекорно искуство за корисниците. Брз, интуитивен и добар естетски дизајн на интерфејсот, допадлив за сечие око. Firefox Focus за iOS бесплатно може да го преземете овде, а за Android на овој линк.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}