Роботите и вештачката интелигенција ќе завладеат за 120г.

Објавено на 22.06.2017 во НовостиРоботите и вештачката интелигенција ќе завладеат за 120г.

Истражување спроведено од експерти за вештачка интелигенција утврдува дека мора да поминат 120 години додека роботите да успеат да ни ги преземат сите човечки професии. За преземање на половина од човечките професии ќе бидат потребни 45 години.

Вештачката интелигенција целосно ќе ги промени сообраќајот, здравството науката и финансиите. Развојот и примената на вештачката интелигенција можеби нема да бидат лоши за човештвото, но развојот мора да се движи контролирано и со минимален ризик.

 
Најнови телефони
 
  • Motion
  • Aurora
  • Keyone
  • DTEK60
  • DTEK50
  • Xperia L2
  • Xperia XA2 Ultra
  • Xperia XA2
  • U11 Eyes
  • U11 Plus
 


{}