Русите сакаат да го забранат Telegram поради џихадистите

Објавено на 23.06.2017 во НовостиРусите сакаат да го забранат Telegram поради џихадистите

Руското надзорно тело за комуникација Роскомнадзор ја обвини апликацијата Telegram за размена на пораки, дека го прекршува рускиот закон и дека ќе биде блокирана ако не соработуваат за информации.

Telegram е познат по тоа што е омилена кај терористичките групи на Исламската држава, кои ја корстат поради нејзината енкрипција. Тоа значи високо ниво на безбедност за оние што пишуваат пораки. Основачот на Telegram, Павел Дуров, вели дека првичната цел на апликацијата е да се заштитат разговорите меѓу корисниците и да не се дозволи да ги пробијат тајните агенции.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}