Носталгија „пука“ на сите страни - И Nintendo лансира класична конзола

Објавено на 27.06.2017 во НовостиНосталгија „пука“ на сите страни - И Nintendo лансира класична конзола

Во период кога носталгијата кон почетокот на 90-тите години од минатиот век е на досега највисоко ниво се поголем број на брендови лансираат производи кои се ретро. Така и наскоро ќе имаме можност да ја купиме класичната Super Nintendo гејмерска конзола која во пакетот ќе вклучи дваесетина касети со игри меѓу кои и досега необјавено продолжение на Star Fox.

Конзолата Super Nintendo Entertainment System Classic ќе биде во мини изданија ќе чини околу 100 евра со два контролера, а во продажба ќе биде достапна од овој септември.

На листата на игри се следниве: Contra III: The Alien Wars, Donkey Kong Country, EarthBound, Final Fantasy III, F-ZERO, Kirby Super Star, Kirby’s Dream Course, The Legend of Zelda: A Link to the Past, Mega Man X, Secret of Mana, Star Fox, Star Fox 2, Street Fighter II Turbo: Hyper Fighting, Super Castlevania IV, Super Ghouls ’n Ghosts, Super Mario Kart, Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars, Super Mario World, Super Metroid, Super Punch-Out!! и Yoshi’s Island.
 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}