Xiaomi подготвува надградба за десетина смартфони

Објавено на 05.07.2017 во Новости



Xiaomi подготвува надградба за десетина смартфони

Xiaomi се подготвува да изврши голема надградба на речиси сите смартфони од поновите генерации кои наскоро ќе ја добијат за прв пат надградбата со оперативниот систем Android 7.0 Nougat.

Тука вклучени ќе бидат следниве уреди: Mi Max, Mi 5, Mi 5s, Mi 5s Plus, Mi 4c, Mi 4s, Mi Note, Mi Note 2, Mi MIX и Redmi Note 4x

Xiaomi исто така подготви и помала софтверска надградба со верзија на Android 7.1 Nougat, а неколку уред се подготвени наскоро да добијат нов софтвер како: Mi 6, Mi Max 2, Mi 5c и Redmi 4x
 

Автор: Ljupco Aleksovski


Прочитајте повеќе:


 
Најнови телефони
 
  • P9 Plus
  • P10
  • Galaxy S8 Plus
  • Galaxy S8
  • Note 7
  • Galaxy C7
  • Desire 10 Lifestyle
  • Moto Z
  • 3T
  • NOVA
 


{}