Samsung ќе има супер ќар од успехот на iPhone 8

Објавено на 06.07.2017 во НовостиSamsung ќе има супер ќар од успехот на iPhone 8

Apple е во масовен потфат на склопување на наредните премиум смартфони iPhone 7s, iPhone 7s Plus и најмоќниот iPhone 8. Со оглед, дека очекува вкупна испорака на над 200 модели на iPhone во наредниот период има проблеми со набавката на NAND мемориските чипови од своите добавувачи, па затоа за помош се обратиле до Samsung.
Според засега неофицијални информации Samsung треба да покрие 30% од потребите на Apple со модерните 3D NAND чипови кои овозможуваат брзо впишување и вчитување на податоците, а завземаат и помал простор истовремено нудејќи поголем мемориски капацитет. 
Така испаѓа дека од успехот на iPhone 8 голем ќар ќе има и Samsung кој веќе е задолжен за производство на OLED панелите и дел од процесорите. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}