Volterman: Смарт паричник што ќе биде проблем за крадците

Објавено на 07.07.2017 во НовостиVolterman: Смарт паричник што ќе биде проблем за крадците

Volterman е смарт паричник, кој има вградена камера за да ги следи оние што имаат намера да крадат. Volterman има се што има и смартфон од пред 6 години, само без дисплеј. Располага со 512MB RAM меморија, WiFi hot spot, GPS, 3G мрежа и Bluetooth, а може да се полни и безжично. 

Вградената камера има специфична опција поради “lost” модулот, со кој уредот фотографира се околу себе и во специјална апликација за смартфон ги прикажува фотографиите кај кои се наоѓа. Се очекува дека Volterman во продажба излегува во декември и ќе чини 98 долари.

Автор: Ljupco Aleksovski
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}