Виртуелна и проширена реалност од празни соби прават игралиште

Објавено на 07.07.2017 во НовостиВиртуелна и проширена реалност од празни соби прават игралиште

За добра забава понекогаш е доволно да имате само малку бујна фантазија и празен простор. Секојдневно се појавуваат иновативни технологии на пазарот, затоа компанијата Théoriz одлучила да го искористи тоа и го креирала holodeck од Ѕвездени патеки.

Mixed Reality - THEORIZ - RnD test 002 from THÉORIZ on Vimeo.

Се работи за систем што користи комбинација од виртуелна и проширена реалност, со цел празната бела просторија да ја претвори во игралиште. На видеото убаво може да се види дека се работи за проект што ќе ве воодушеви. Повеќе за тоа пишувавме во рецензијата за холограмските аватари.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}