Apple планира да му нанесе удар на Samsung

Објавено на 24.07.2017 во НовостиApple планира да му нанесе удар на Samsung

Apple размислува повеќе да не одвојува стотина милиони долари годишно од својот буџет и наместо да набавува веќе изработени OLED екрани од Samsung да се обиде самиот да ги произведува од следната година, секако со тоа што ќе купи неколку линии за производство во Кина.

Ако овој бизнис потег биде оперативно успешен Apple драстично ќе ја намали зависноста од страна на надворешните добавувачи, ќе има целосна контрола над производствениот процес, а со тоа и на дистрибуцијата и секако цената.

Годинава Samsung ќе биде еден од главните добавувачи на Apple за OLED екраните кои за прв пат ќе се користат за iPhone 8 и долго време има шпекулации дека производството доцни без конкретно да се наведат вистинските причини.

Автор: Ljupco Aleksovski
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}