Програмата за цртање Paint ќе се претвори во Paint 3D

Објавено на 24.07.2017 во НовостиПрограмата за цртање Paint ќе се претвори во Paint 3D

Paint е само еден од неколкуте синоними за Windows уште од неговото постоење. Можете ли да замислите? После 32 години постоење, Paint, бренд од програма, ќе ја снема после есенската надградба на Windows 10 оперативниот систем. Paint, во комплет со некои други програми, од оваа есен нема да постојат во Windows.

Меѓутоа, Microsoft нема да ги остави своите корисници на цедило, затоа што во замена за програмата за цртање, Windows ќе има пософистицирана верзија - Paint 3D. Веќе почнува да ви се допаѓа веста? Новата апликација веќе ја имаат оние што користат Windows 10 Preview, додека сите останати ќе мора да почекаат до есен.

Paint 3D содржи дополнителни опции за креирање на 3D содржина, а повеќе детали за апликацијата ќе добиеме во иднина. Како ви се допаѓа оваа вест?

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}