Apple им става крај на плеерите iPad nano и shuffle

Објавено на 28.07.2017 во НовостиApple им става крај на плеерите iPad nano и shuffle

Apple донесе одлука повеќе да не ги произведува, а со тоа и повеќе да не ги продава музичките плеери iPad nano и shuffle кои пред појавата на модерните смартфони беа главен избор за слушање на музика преку iTunes.

Плеерот iPod кој беше претставен од Стив Џобс пред десетина години дојде во вистинско време кога музичката индустрија беше исплашена дека повеќе нема да заработува бидејќи тогаш се рашири пиратеријата особено со нелегалниот сервис Napster. 

Сепак, Џобс најде идеално решение со музичките генијалци како Џими Ајвин, Боно Вокс и останатите продуценти за складирање на голем број на песни во дигитален музички плеер, а корисниците можеа да купуваат музика од iTunes со што на крајот сите станаа задоволни. 

Музичкиот сервис на Apple еволуираше и со преземањето на Beats компанијата за високо квалитетни слушалки и стриминг на легендарниот Dr.Dre и секако Џими Ајвин. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}