Cortana се редизајнира и добива нови алатки на Android

Објавено на 30.07.2017 во НовостиCortana се редизајнира и добива нови алатки на Android

Cortana на Microsoft годинава беше значително подобрена на Android платформата, благодарение на многуте надградби од компанијата во Редмонд. Се разбира, Android Cortana не може да и парира на Windows Phone Cortana, но одлична е веста што Microsoft дозволува надградби и за корисниците на Android.

Најновата надградба на Cortana за Android доаѓа со многу визуелни шминки и подобрувања во перформансите. Сето тоа е во служба на полесно менаџирање со сетинзите на дигиталната асистентка. Најзабележлива промена е новото „хамбургер мени“, што го заменува долниот навигациски бар. Има и нова опција за повици и текстови што ќе се разменуваат во „handsfree mode“. Корисниците сега ќе имаат брза hands-on контрола за нејзините потсетници.

 
Најнови телефони
 
  • Motion
  • Aurora
  • Keyone
  • DTEK60
  • DTEK50
  • Xperia L2
  • Xperia XA2 Ultra
  • Xperia XA2
  • U11 Eyes
  • U11 Plus
 


{}