Huawei за Apple: „Имаме помоќен телефон од новиот iPhone“

Објавено на 01.08.2017 во НовостиHuawei за Apple: „Имаме помоќен телефон од новиот iPhone“

Ричард Ју, шефот на одделот за потрошувачка електроника во Huawei соопшти дека Mate 10 ќе биде помоќен уред од новиот iPhone 8, ќе има поиздржлива батерија, дисплеј, подобри можности за фотографирање и бројни други опции што ќе ни помогнат во борбата со Apple.

Huawei е третата најголема мобилна компанија, која веќе им дише во врат на Samsung и Apple. Минатата година го објавија и долгорочниот план за преземање на првото место во светот на мобилниот пазар. Доказ за тоа дека е во добар правец, е резултатот од 36% раст во првата половина од годината на Huawei во одделот на потрошувачка електроника, кој вклучува смартфони, смартчасовници, таблети и слични уреди. 

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}