На Skype сега ќе може да праќате пари преку PayPal

Објавено на 03.08.2017 во НовостиНа Skype сега ќе може да праќате пари преку PayPal

PayPal и Skype направија договор за да можат корисниците да испраќаате пари на своите пријатели на мобилната апликација Skype преку PayPal (Android и iOS). Новата функција Send Money ќе стане достапна прво во 22 земји, и веќе започна со употреба.

Прво ќе можете да испраќате пари во Австрија, Белгија, Канада, Кипар, Естонија, Финска, Франција, Германија, Грција, Ирска, Италија, Латвија, Луксембург, Малта, Холандија, Португалија, Сан Марино, Словачка, Словенија, Шпанија, САД и Обединетото Кралство. Новата опција Send Money ќе се активира со повлекување кон десно на четот. Имајте на ум дека првиот пат кога ќе ја употребите новата алатка на Skype, ќе мора да ја потврдите вашата локација.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}