Lenovo ќе користи чист Android за побрзи надградби

Објавено на 04.08.2017 во НовостиLenovo ќе користи чист Android за побрзи надградби

Lenovo донесе одлука во своите идни смартфони да користи чиста верзија на оперативниот систем Android, односно во иста форма каква што Google ја користи за своите смартфони. Тоа значи дека повеќе нема да биде применува Vibe корисничкиот интерфејс на Lenovo, туку софтверот целосно ќе се потпира на сервисите обезбедени од Google. 

Употребата на т.н. Ванила Андроид ќе значи дека Lenovo многу полесно и побрзо ќе ги врши сите надградби на оперативниот систем, ќе има долготрајна корисничка поддршка на софтверот што секако е одлична вест. Сличен концепт применува и Моторола веќе подолго време, па со оглед дека оваа компанија е во нивна сопственост одлуката на Леново и не е големо изненадување.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}