Google Play Store ќе ги фаворизира постабилните апликации

Објавено на 05.08.2017 во AndroidGoogle Play Store ќе ги фаворизира постабилните апликации

Google Android е една од најбрзо-растечките гранки во информатичката гранка, која мора да го среди нередот во морето на апликации. Оценките може многу да ви помогнат за да одберете стабилна и доверлива апликација, но тоа не е пресудно за ефикасноста на апликацијата.

Затоа Google воведува нови алгоритми со вештачка интелигенција, кои ќе имаат за задача да ја следат стабилноста на апликацијата. Со тоа рангирањето на апликациите ќе се промени кога корисниците ќе пребаруваат. Android дефинитивно сака да се подобри, односно преферира квалитетни апликации во Google Play Store, без разлика дали се бесплатни или не. Тоа значи дека бавните и проблематични апликации нема да излегуваат на резултатите први.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}