Windows добива "eye tracking" технологија

Објавено на 06.08.2017 во НовостиWindows добива "eye tracking" технологија

Insider preview build e новата верзија на Windows 10, за контролирање на компјутерите и оперативниот систем преку поглед. Тоа значи дека со окото ќе може да ја користите новата "eye tracking" опција, преку хардверот Tobii.

Со окото корисникот во иднина ќе може да го контролира екранот на компјутерот или да пишува исто како на тастатура. Новата "eye tracking" технологија ќе биде од големо значење за оние што имаат проблеми со моториката на екстремитетите, што значи дека и лицата со различни видови на инвалидитет ќе може да се активираат самостојно во општеството и да придонесуваат со својата интелигенција.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}