Gmail за iPhone ќе ве предупредува за phishing напади

Објавено на 12.08.2017 во НовостиGmail за iPhone ќе ве предупредува за phishing напади

Gmail апликацијата за iPhone има нова опција преку која ќе ги предупредува корисниците кога ќе им стигне сомнителна мејл порака. Претходно известувањето за Phishing беше промовирано на Android уредите.

Предупредувањата најчесто се за phishing напади каде хакери се обидуваат да извлечат приватни информации од корисникот преку лажни веб страни, па Gmail ќе ве предупреди да не ги отварате штетните линкови доколку не може сами да препознаете дали станува збор за измама.Прочитајте повеќе:


 
Најнови телефони
 
  • Motion
  • Aurora
  • Keyone
  • DTEK60
  • DTEK50
  • Xperia L2
  • Xperia XA2 Ultra
  • Xperia XA2
  • U11 Eyes
  • U11 Plus
 


{}