SAMSUNG - Позадинско значење на зборот на брендот

Објавено на 20.08.2017 во ТуторијалиSAMSUNG - Позадинско значење на зборот на брендот

Samsung е најголем бренд за мобилни телефони, кој изработува дисплеи и процесори и за другите мобилни компании. Дали некогаш сте се прашале што значи зборот Samsung?

Најдобрите Android телефони на светот ги произведува Samsung - Galaxy S8 и S8 Plus. Зборот Samsung на корејски буквално значи „три ѕвезди“. Ли Бјунг Чул е основач на компанијата, кој имал големи амбиции со формирањето на компанијата. Неговата замисла била Samsung да трае колку што траат ѕвездите на небото, бесконечно. Зошто баш 3 ѕвезди? Второто значење на бројот 3 во корејскиот јазик е „нешто моќно и големо“.

 
Најнови телефони
 
  • Motion
  • Aurora
  • Keyone
  • DTEK60
  • DTEK50
  • Xperia L2
  • Xperia XA2 Ultra
  • Xperia XA2
  • U11 Eyes
  • U11 Plus
 


{}